Puțină istorie covidiana


Într-o zi de început de martie mi-a fost adresată o întrebare: ți e frică de coronavirus? Răspunsul a fost clar nu. De atunci s-au închis școli, săli de fitness și am ieșit cu adeverință. Am stat în izolare și am urmărit cu speranță în suflet o ameliorare a situației. Astăzi, la trei luni distanță, lucrurile își revin la normal. Dacă te duci în natură îți dai seama că ai pierdut un anotimp. Se apropie vacanța școlară și prin urmare vara. În mod normal ar trebui să-ți faci planuri de concediu. Se așteaptă noi măsuri de relaxare. Suntem amenințați cu întoarcerea în izolare. Și totuși, judecând că nu se va întâmpla așa, ce se va întâmpla? Va veni o criză economică? Vorba aceea la noi este criză tot timpul. Va crește numărul șomerilor și vom ajunge cu salarii tăiate și cu școli închise ca în anul 2010 ? Eu totuși sper că nu vom ajunge ca în anul 2010. Faptul că urmează un al treilea război mondial este prevăzut din 3 septembrie 1945 și nu a izbucnit. Nici măcar nu am trecut de pandemie. Și totuși lumea se întreabă aceste lucruri. Nici fotbalul nu atrage din cauza lipsei spectatorilor. Aștept înjurăturile fotbaliștilor din liga 1 din România începând de vineri. Cele în limba spaniolă vor începe de joi.
Totuși cu ce s-a schimbat lumea în trei luni? Ne-am îngrășat și chiar ne-am unit ca după o boală. Ne-am lăudat și ne-am apreciat că am trecut cu bine și deja este liniște. Ne întoarcem la preocupările noastre de data aceasta mascate de dinaintea pandemiei. Nu suntem nici mai buni și nici mai răi. Au apărut urșii de vară și lumea mai moare și din cauza accidentelor de mașină și alte boli. În rest să sune boxele pentru români, să curgă băutura, să vină gratarele și să bată clopotele. Pentru că nu s-a întâmplat nimic deosebit în România…Măcar dacă aș fi înțeles ceva din toată povestea aceasta cu pandemia. Și popor român îți urez un somn ușor în continuare cu vise plăcute și liniștite. Băieții deștepți și veseli cu ochii albaștri lucrează pentru tine. Și Se ReInstaureaza pacea mondială..

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: