Despre misoginism


Misoginii sunt bărbații care desconsidera femeile sau chiar ajung ca să le disprețuiască. Cred expresia tipică în virtutea căreia locul femeii este la cratiță, nu este nevoie ca să simtă plăcere în urma actului plăcerii și sunt lipsite de inteligență. De asemenea părerea lor este că nu ar trebui ca să lucreze și prin urmare este ideal rolul ei din epoca medievală. Mai mult nu este nevoie de ea în societate decât ca breloc sau un obiect de decor. Toată treaba de acasă revine, în urma părerii lor, femeii care îngrijește și eventualii copii, preferabil unul cel puțin trebuie ca să fie băiat căci deh! cineva trebuie să ducă marele nume al misoginului mai departe. Deci femeile și-au găsit astfel un partener ideal dacă se consideră doar fabrici de plăcere, de băieți și femeie de serviciu. Pentru o viață plină de călătorii în străinătate, confort, infidelitati misogine și câteva vanatai merită efortul. Cu un puțin catering, rezervări la restaurante și o femeie care să ne crească copiii, nu știu dacă și alapteaza, într-adevăr merită. Nu contează că ele nu se iubesc, nu se stimeaza și au o părere proastă despre ele merită toată distracția. Oricum fericirea este pentru naivi. Că tot zic ele că feminismul este în floare și că vizitele la masaj, spa și piscină sunt gratis.

Din punctul nostru de vedere ar fi drăguț să analizăm puțin misoginismul. Fără a ne da cineva în cap considerăm că modelul său provine din educația sa din copilărie pentru că tatăl său avea aceeași părere despre femei, iar mama era pe post de dulap. De parcă părinții ar mai fi de vină de ceva după ce începem ca să cunoștem viața și putem ca să ne formăm propriile păreri. Mai departe este posibil ca să fi avut dezamăgiri sentimentale cu femei, nu este chiar atât de greu nici în ziua de astăzi și atunci este simplu ca să deducă faptul că toate femeile sunt la fel. S-a trezit omul ca să cunoască miliarde de femei din lumea întreagă până la vârsta lui matură și acum a devenit înțelept. Cert este că nici una nu a știut ceea ce să facă în pat cu ele și atunci tuleo cu ele la cratiță sau catering. Neavând alte obiecte în casă este bună și diva pentru această ipostază. Mai mult a considera că toate femeile nu gândesc este la fel de adevărat că bărbații gândesc cu bicepsii ca să nu spunem altceva. Ceea ce binenteles că nu se întâmplă căci mai există bărbați inteligenți și femei inteligente. Sunt femei care gândesc, sunt și gospodine, au trăsături frumoase și vreau ca să construiască relații cu un partener, dar dacă au dat în drumul lor de misogini, chiar nu pot ca să le zic boi căci boii au mândria lor, sunt descurajate. Faptul că bărbații dau de femei care sunt toxice sau radioactive la fel ca misoginii nu dă dreptul unui bărbat ca să judece și să generalizeze femeile. Avem dezamăgiri sentimentale, ne vindecăm de ele și în momentul în care suntem pregătiți putem ca să intrăm în relații frumoase și care ne aduc bine. Nu este de vină altcineva de dezamăgirile, frustrările sau traumele noastre cu excepția celor care le au. Este clar că nu ar trebui ca să ne răzbunăm și să provocam suferință altor persoane indiferent că suntem femei sau bărbați. Oricum modelul de bărbat din secolul XXI face concurență femeii la epilat, pensat, coafat, pedichiură și aproape și manichiură. Așa că sunt și femei bune la suflet și frumoase și bărbați la fel în lumea aceasta numai că sunt ascunși de misogini și dive, tot nu le zicem pitipoance încă. Nu avem de ales decât a le căuta și dacă putem construi relații frumoase este chiar dragalas. Oricum nu avem de unde să știm că este sau nu este așa dacă generalizăm, judecăm și condamnăm pe toți și toate. Dacă ne și iubim pe noi avem toate șansele. Oricum ce mai avem de pierdut?

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

2 thoughts on “Despre misoginism

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: