Sfaturile


Sfaturile reprezintă păreri ale altor persoane despre viața noastră. Considerăm anumite momente sau emoții nesigure și atunci apelăm la alte persoane pentru a-și exprima punctul lor de vedere. Persoanele care ne spun părerile lor ne exprimă părerea lor în funcție de ceea ce cred ele și nu de ceea ce simțim noi. Singurii care știu ceea ce simt suntem noi. Atunci când le primim este recomandabil să fim conștienți și cine sunt persoanele cărora le cerem părerea și mai ales motivul. Aceste persoane pot ca să fie atotștiutoare, care le-au trăit pe toate de pe Pământ și din spațiu și tot acceptând sfaturi de la ele ne vor impune o anumită dictatură și vom deveni dependenți de ele. Cu alte cuvinte nu vom știi ceea ce să facem cu viața noastră și acest fapt este foarte negativ. De asemenea înțelepciunea noastră nu vine neapărat în funcție de vârstă ci din experiențele trăite și lecțiile învățate în urma lor. Dacă nu vom știi ceea ce să facem cu viața noastră și tot vom tot întreba pe alte persoane practic fugim de asumarea responsabilității asupra ei. Bazându-ne pe expresia populară “ce va zice lumea?” vom ajunge la concluzia că nu vom face niciodată nimic deosebit pentru că multe persoane, chiar dacă ne sunt apropiate, pot ca să fie înzestrate cu au o anumită individie față de realizările altora și implicit ale noastre. Într-un fel sau altul ne vor opri din ceea ce vrem ca să facem. Mai mult dacă ne vom ghida și după o altă vorbă populară “nu se cade ” vom intra într-un tipar caracteristic oilor dorind ca să mulțumim pe toată lumea și pe noi niciodată. De aici se pot naște frustrări, nemulțumiri, frici și deci practic ne vom face singuri rău.

În aceste condiții putem ca să cerem sfaturi de la oamenii cu experiențe similare sau în funcție de domeniile noastre de interes de la experții calificați în domeniile respective. În restul problemelor noastre putem ca să ascultăm pe alte persoane și punând în balanță părerea noastră cu a lor vom putea ca să luăm noi decizia pe care o dorim. Până la urmă indiferent de vorbele populare mai sus menționate și de lumea înconjurătoare persoanele care sunt afectate în mod direct din punct de vedere psihologic suntem noi. Celelalte persoane sunt implicate numai în mod indirect. Așa că dacă avem personalitate vom face ceea ce credem în funcție de nevoile și dorințele noastre. Binenteles dacă vrem ca să ne trăim viața și nu o să lăsăm pe alte persoane ca să o trăiască în locul nostru. Decizia, indiferent de lume și de ceea ce zice ea și de cazaturi, ne aparține!

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: