Vouă, eroilor…


Vouă, celor care v-ați jertfit viața vă suntem datori cu libertatea noastră. A fi liber este o dorință și o iluzie în același timp însă eroilor le datorăm această măiastră pasăre liberă care ne cuprinde și ne înfioară în același timp. De când suntem copii avem această dorință de a nu depinde de părinți și de a fi independenți. Pe măsură ce înaintăm în vârstă realizăm faptul că reprezintă o iluzie care se hrănește din perspectiva viselor noastre. Cu cât ne dăm seama că este imposibilă cu atât dorim ca să o avem. Orgoliul nostru este hrănit de perspectiva vârstei adulte de a ne demonstra nouă că suntem capabili de o asemenea independență. Cerșim momente în care să mai credem în ea luptându-ne metaforic fără speranță impotriva regulilor sau restricțiilor.

Într-un final ne dăm seama că este o falsă speranță, dar nu renunțăm la iluzia libertății și a transpunerii în viața noastră sub orice formă chiar și aceea a oponentei. Aceste dorințe, gânduri sau iluzii vă datorăm vouă eroilor care cu un scop înalt și fără a vă propune ați devenit numai morți liberi.

Published by Paul66

Cand n-am mai avut nimic de pierdut, am castigat totul. Cand am incetat sa mai fiu cine eram, m-am gasit pe mine insumi. Cand am cunoscut umilinta, chiar si atunci, mi-am continuat drumul si am inteles ca eram liber sa-mi aleg soarta. Paulo Coelho

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: